Tiramisu – 12 hlö
Pohja:
100g kuorittuja manteleita
50g kuivattuja taateleita
10g juoksevaa kookosöljyä
10g vahvaa espressoa
ripaus vaniljaa
ripaus suolaa
Sulata kookosöljy lämminvesihauteessa. Murskaa mantelit kutterissa tai varovasti blenderillä osissa. Lisää koneeseen taatelit. Sekoita joukkoon espresso, vanilja ja suola. Kun seos on ‘rouheansileää’ lisää joukkoon kookosöljy. Taputtele massa tasaisesi halkaisijaltaan noin 20-23 senttiseen irtopohjavuokaan lusikalla tai pienellä paletilla avustaen.
Täyte:
80g kuorittuja liotettuja manteleita
80g liotettuja cashewpähkinöitä
80g kuivattuja taateleita
45g vaahterasiirappia
40g mantelimaitoa
30g kaakaojauhetta
10g vahvaa espressoa
30g juoksevaa kookosöljyä
Ripaus vaniljaa
Ripaus suolaa
Lisää kaikki aineet paitsi kookosöljy blenderiin. Ota nuolija avuksi aineiden sekoittamisessa. Lisää kookosöljy, kun seos on sileää. Kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan kreemiä.
Kreemi:
120g liotettuja cashewpähkinöitä
120g liotettuja kuorittuja manteleita
55g mantelimaitoa
20g vahvaa espressoa
20g vaahterasiirappia
55g kookosöljyä
Ripaus vaniljaa
Ripaus suolaa
Pinnalle kaakaojauhetta
Tee kreemi samalla tavalla kuin täyte. Lisää kookosöljy joukkoon vasta, kun seos on sileää. Lisää kreemi täytteen päälle. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja nauti ! <3