TAATELI-KINUSKI RAAKAKAKKU

SUOLASEN MAKEA KINUSKI-RAAKAKAKKU

Mistä on täydellinen aamupäivä tehty ? Aurinko, ystävät, ja herkullinen raakakakku hetki yhdessä. Tämä herkullinen kakku on makean ja suolaisen täydellinen yhdistelmä. Kinuskikastiketta ei ikinä voi olla liikaa… <3 

Picture

Pohja:

2,5 dl manteleita

2,5 dl kookoshiutaleita

12 taatelia

1 rkl kookosöljyä, sulatettuna

“Juusto”kakkukerros:

10 dl cashewpähkinöitä, liotettuna yön yli 

2,5 dl vettä tai kookosmaitoa

1 3/4 dl vaahterasiirappia

1 1/2 dl kookosöljyä, 

1 dl sitruunamehua

1/2 sitruunan kuorta

3 tl vaniljasokeria

1 tl psyllium

Kinuskikastike:

16-18 tuoretta taatelia

1/2 rkl suola

1 rkl vanilja

1 3/4 dl mantelimaito 

Vaihtoehtoinen kastike

Kinuskikastike:

500ml kookosmaitoa

1 dl + 2 rkl kookossokeria

1/2 tl suolaa

1 tl kookosöljyä

1 tl vaniljasokeria

1. Valmista  kinuskikastike. Lisää mantelimaito,taatelit, suola ja vanilja blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Kaada mantelimaitoa tarvittaessa lisää jos seos jää liian paksuksi. Kastike kannattaa valmistaa vähintään pari tuntia ennen juustokakkua, jotta se ehtii jähmettyä kunnolla. 

VAIHTOEHTOINEN KINUSKI-KASTIKE

 -Valmista  kinuskikastike. Yhdistä kookosmaito, kookossokeri ja suola kattilaan ja lämmitä keski-korkealla lämmöllä. Anna kiehahtaa ja alenna lämpö heti pienemmälle. Keitä n.30-40 minuuttia, välillä sekoittaen. Viimeiset 5-8 minuuttia kastiketta kannattaa sekoitella hieman useammin. Kun kastike on tummentunut ja paksuuntunut ota pois se pois liedeltä ja sekoita joukkoon kookosöljy ja vaniljasokeria. Kastike kannattaa valmistaa vähintään pari tuntia ennen juustokakkua, jotta se ehtii jähmettyä kunnolla. 

Kastike säilyy jääkaapissa ilmatiiviisti suljettuna noin 2 viikkoa.

2. Vuoraa 22cm kakkuvuoka leivinpaperilla. 

Laita kaikki pohjan ainekset monitoimikoneeseen,lukuunottamatta kookosöljyä ja sekoita kunnes  se on seos karkeaa ja hiekkamaista. Lopuksi lisää kookosöljy joukkoon ja sekoita vielä pari sekunttia. Kaada seos vuokaan, painele tasaiseksi ensin kämmenellä ja lopuksi lusikan kärjellä tasoita pintaa painellen ja laita pakastimeen jähmettymään.

3. Huuhtele liotetut cashew-pähkinät. Laita kaikki kerroksen ainekset blenderiin LUKUUNOTTAMATTA kookosöljyä. ja blendaa muutaman minuutin ajan, kunnes seos on tasaisen pehmeää. Lisää psyllium ja kookosöljy, sekoita vielä muutama sekuntti. Kaada taikina pohjan päälle ja kopauta muutaman kerran varovasti, jotta saat tasaisen pinnan ja ilmakuplat pois. Laita kakku pakastimeen jähmettymään n. 5 tunniksi. 

4. Ota kakku sulamaan n.30 minuuttia ennen tarjoilua. Kakku kannattaa irroittaa vuoasta ja kuorruttaa kun kakku on vielä vähän kohmeessa. Kaada päälle runsaasti kinuskikastiketta. <3

5. Koristele tuoreilla marjoilla ja yrteillä.

​ Vinkkinä mansikat sopivat tähän kuin nenä päähän! Nauti hymyssä suin! <3

Picture

                       

                          AURINKOISTA PÄIVÄÄ ! <3