TIRAMISU HURMAA KAIKKI. TÄLLÄ RESEPTILLÄ VALMISTAT IHANAN VEGAANISEN JA GLUTEENITTOMAN TIRAMISUN.

Picture

​Tiramisu – 12 hlö

Pohja

100g kuorittuja manteleita

50g kuivattuja taateleita

10g juoksevaa kookosöljyä

10g vahvaa espressoa 

ripaus vaniljaa

ripaus suolaa

Sulata kookosöljy lämminvesihauteessa. Murskaa mantelit kutterissa tai varovasti blenderillä osissa. Lisää koneeseen taatelit. Sekoita joukkoon espresso, vanilja ja suola. Kun seos on ‘rouheansileää’ lisää joukkoon kookosöljy. Taputtele massa tasaisesi halkaisijaltaan noin 20-23 senttiseen irtopohjavuokaan lusikalla tai pienellä paletilla avustaen.

Täyte:

80g kuorittuja liotettuja manteleita

80g liotettuja cashewpähkinöitä

80g kuivattuja taateleita

45g vaahterasiirappia

40g mantelimaitoa

30g kaakaojauhetta

10g vahvaa espressoa

30g juoksevaa kookosöljyä

Ripaus vaniljaa

Ripaus suolaa

Lisää kaikki aineet paitsi kookosöljy blenderiin. Ota nuolija avuksi aineiden sekoittamisessa. Lisää kookosöljy, kun seos on sileää. Kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan kreemiä.

Kreemi:

120g liotettuja cashewpähkinöitä

120g liotettuja kuorittuja manteleita

55g mantelimaitoa

20g vahvaa espressoa

20g vaahterasiirappia

55g kookosöljyä

Ripaus vaniljaa

Ripaus suolaa

Pinnalle kaakaojauhetta

Tee kreemi samalla tavalla kuin täyte. Lisää kookosöljy joukkoon vasta, kun seos on sileää. Lisää kreemi täytteen päälle. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli. Ripottele pinnalle kaakaojauhetta ja nauti ! <3 

Picture