8 ruoka-ainetta, jotka boostaavat immuunipuolustustasi

Nyt eletään aikaa, jolloin jokainen meistä haluaisi pysyä terveenä. Immuunia olisi hyvä nostaa, jotta se on tarpeeksi vahva nujertamaan virukset ja bakteerit. Lisävitamiinit ja hivenaineet ovat tarpeen ja niitä on mahdollista saada purkkien sijaan myös puhtaana raakaravinnosta. Listasimme kahdeksan parasta ruoka-ainetta, jotka tukevat kehosi immuunipuolustusta. 

1. Inkivääri sisältää paljon antioksidantteja ja niiden ansiosta se on loistava parantamaan solujen 

terveyttä ja nujertamaan tartuntatauteja. Lisäksi inkivääri sisältää mm. kapsaisiinia, beta- karoteenia, kurkumiinia, salisylaattia ja kaffeiinihappoja, joiden on kaikkien todettu vähentävän kipua ja tulehdusta. 

2. Valkosipuli on oikea superruoka. Se toimii jo itsenään immuunin nostattajana, mutta lisäksi tukee suoliston hyvien mikrobien toimintaa ja kasvua ja näin ollen antaa tuplavaikutuksen immuunimme hyväksi. 

3. Kotimaiset marjat, kuten esimeriksi tyrni, lakka ja mustaherukka ovat oikeita vitamiinipommeja! Ne ovat täynnä C-vitamiinia ja sinkkiä, jotka ovat toimivan puolustusjärjestelmän perusta. 

4. Sitrushedelmät, kuten vaikka appelsiini antaa elimistöllesi paljon c-vitamiinia. Suosittelemme nauttimaan sitä jo ennaltaehkäisevästi, mutta jos flunssa on jo päällä, on useiden tutkimusten mukaan runsas c-vitamiinin nauttiminen lyhentänyt sen kestoa huomattavasti. 

Picture

​5. Hunaja tepsii tulehduksiin, koska siinä on useita erilaisia antibakteerisia aineita. Sen on todettu purevan ainakin 60 erilaiseen bakteeriin. 

6. Fermentoidut ruoat ja juomat, kuten kombucha, kefiiri ja hapankaali nostavat immuunisi uudelle levelille. Ne rikastavat suoliston bakteeriflooraa ja tätä kautta taas immuunia. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla! 

7. Pähkinät ja etenkin parapähkinä, joka sisältää roppakaupalla seleeniä. Seleeni on antioksidantti ja ylläpitää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Se myös tutkitusti avittaa soluja suojautumaan hapettumisstressiltä. 

8. Pakurikääpä kaikissa muodoissa. Sen on todettu torjuvan influenssaviruksia ja estävän tulehduksia vaikuttamalla niitä välittäviin aineisiin. Pakuri sopii loistavasti rohdoksi hengitystietulehduksiin. ​

Onko sinulla jotain muuta listallasi? Jaa parhaat vinkit kommentteihin!

Picture